America

hard to say goodbye

Marina og jeg kjøte oss de samme Tomsene, hehe!


Marina og meg på Channel inn, der dem har burger og typisk amerikansk mat.


Camilla og meg <3


the last night in Fairmont

Det er helt urealistisk for meg at jeg bare har en natt igjen i Fairmont. Jeg har vært her i ni måneder nå, og det har på en rar måte blitt mitt hjem. I dag skal jeg dra på skolen og hente vitnemålet mitt. Også må jeg pakke alle tingene. Vi skal sove på hotell i Minneapolis den siste natten min i Amerika. Det er så urealistisk for meg enda. Det har virkelig ikke gått opp for meg.  

easter basket from my hostfamily
Jeg glemte å vise dere den utrolig søte kruven jeg fikk fra vertsmoren min her om dagen! Wii. Litt for mye snop eller hva?

Saturday inspo

Get Fit Or Die Trying f r e e d o m | via Tumblr Escape.

Text | via Facebook Yummy Candy Couture Dreams ♥ | via Tumblr

i fucking love you Green Love Statigram ? Instagram webviewer

sweet nothing ❄ quotes<3 | via Facebook

bilder her i fra♥

Nå er jeg kommet hjem fra trening. Jeg løp en halv mil. Etter treninga dro gruppa til en frokost cafe. Jeg hadde en diger pannekake, grapefrukt juice og svart kaffe. Pakkinga går så smått framover. Vertsfaren min skal hente meg klokken to og vi skal besøke hans søster og sove over der. Jeg er ikke så gira på det akkurat, men det er en slags påsketradisjon for dem. Bestemoren skal vist nok lage fajitas til hele gjengen. Senga er veldig fristende akkurat nå. Mest lyst har jeg til å bare grave meg ned i den, med en stor kopp sort te og en koselig film. Men den gang ei, haha.

 

Det er helt merkelig at det er så kort tid til min hjemreise nå. Jeg har bare to måneder og åtte dager igjen her i Minnesota. Vel, når er jeg nødt til å fortsette pakkingen og ordne meg. Vet ikke om jeg skal krølle håret mitt enda (åå så interessant jeg er). Håper dere får en nydelig påskedag videre!

 

Klem♥

 

 

Våren kommer sakte

Hei, i går var jeg å klippet håret. Det er en så deilig følelse å fjerne de slitte gamle hårtuppene som er helt ødelagte og delte i endene. Nå skal jeg å ta en vaksine. Er ikke helt gira på det. Våren har endelig begynt å synes så smått her i Minnesota. Dette året har i grunn vært litt hard på grunn av det dårlige været som er her. Jeg skal heldigvis med pappa, søsknene til varme i sommer. Gleder meg utrolig masse. Håper alle får en nydelig påske aften og at dere hygger dere i Norge med kvikklunsj og appelsiner. Det hadde i alle fall jeg gjort om jeg var i Norge i dette sekund!! Klem.

 
Sko og bagger som jeg har ved døra mi på rommet. 

mitt første track møte

Hei søtinger. Jeg er kommet hjem fra to timers trening med de mest sporty folka fra track teamet som klarte å dra seg opp denne lørdags morgenen for å trene klokken ni. Særlig etter å ha kommet hjem med skolebussen fra går dagens track møte som varte til halv ti tiden. Vi var ikke hjemme før halv tolv. Vel, jeg var en av dem og det var hundre prosent verdt det. Jeg lover dere. Hvor friskt er det ikke å løpe ni om morgenen, lørdag og vite at du kan kaste deg over fransk toast med god samvittighet, rett etter seks og en halv kilometers løpetur.

 

 

Marina og jeg ble kjørt hjem til meg, av en av trenerne, etter å ha frokost sammen på Eddies. Jeg sa jeg skulle fortelle litt om hvordan gårsdagen ble. Jeg løp altså 200 meter og 400 meter. Den første etappen var kanskje den jeg likte minst. Det er fordi jeg er bedre på langdistanse, enn hastighet. Så ut av andre gruppe på 200 distanse, ble jeg den fjerde ut av seks. På 400 meteren gikk det mye bedre. Det var mye tyngre, men jeg er bedre i det. Så da var jeg tredje gruppe ut, og ble nummer tre av gruppen min jeg løp i mot som besto av seks. Så jeg er fornøyd.

 

Treneren sa i dag at han ville prøve meg ut på 800 meter, neste møte. Det setter meg litt ut, men jeg kan prøve det.  

good morning and early workout

 

Hei! Gårdagen var gøy. Skal fortelle mer om det når jeg kommer hjem fra trening. Nå er det morgen trening. Ha en strålende lørdag så lenge!

helga kommer og track meet

Hei! I dag har jeg hatt en super dag i grunn. Jeg hadde trening etter skolen. Jeg fikk vite av Mr. Bonk at jeg skal løpe 200 meter og 400 meter i morgen på track-treffet. Gruer meg litt. Jeg er jo ikke en av de raskeste, men det har egentlig ikke noe å si. Grunnen til at jeg er med, er hovedsaklig for å trene, men også for det sosiale og bare for opplevelsen med å være med i en sport på en amerikansk high school.

 

Ønsk meg lykke til. Også vil jeg ønske god påskeferie til min kjære familie og alle venner. Og alle dere andre selvfølgelig. Ha en strålende påskeferie å nyt den skikkelig. Jeg får nemlig bare tre dager påskeferie, håhh.New week, more homework and running!

 

 

I dag løpte vi en mil på track. Det var okei. Synes det er litt godt med sånn skikkelige økter inni mellom. Gruer meg litt til onsdagen hvor vi skal løpe intervaller. Dem er bestående av 500 meter ganger 6 med to minutter restutisjon mellom spurtingen. På fredagen har vi meet. Da skal vi løpe med andre skole lag og konkurrere. Siden sist innlegg har jeg egentlig ikke gjort så mye. Jeg spilte i en Hawaii-tema middag på lørdagen. Da sang jeg en låt jeg hadde skrevet selv og vi gjorde ett cover av Bon Iver med The Wolves. Antonion, som jeg spilte med, har video av det. Så jeg håper at jeg får lov til å legge den ut! 

 

New week inspo! 

Valeria Sokolova Moherio megstinis - Idėjos prie kavos - www.picit.ledi.lt .. - Idėjos prie kavos - www.picit.ledi.lt

Charmingly Sweet ღ ☆ | via Tumblr Your path is GOLDEN. Idővonalra feltöltött fényképek | via Facebook

Love, dream and hope as much you can | via Tumblr Dresses ~ | via Facebook Fit and healthy, not skin and bones. | via Tumblr

fruit | via Facebook Untitled ? Fashion ? | via Facebook

Fotografije s vremenske linije | via Facebook - Hair&Beauty / Bright pink matte lipstick, by Chanel.

 

Link/kilde.

 Fant gluten frie gingercandys på Hyvee! Elsker gingercandy. Har også kjøpt en del forskjellige nøtter og mørk sjokolade. Når jeg kan ligge i badekaret eller i senga å lese og kose meg med nøtter og sjokolade etter treninga. Det er høydepunktet i hverdagen min. Jeg har laget den lille tekoppen i Art klassen min forresten.

 

Ha en fin uke alle sammen!♥

følelser rundt siste delen av utvekslingsoppholdet i Amerika

 

Hei, i dag hadde vi intervaller med 500 ? 600 meter sprint (så fort du kan), med hele seks repetisjoner og to minutter restitusjon i mellom. Jeg løp på cirka rundt 1:50 til 2:00 hver gang, litt vekslende. Formen min var elendig i dag, og jeg tror jeg hadde litt svak antydning til feber og kjempedårlig i halsen. Huff og gru. Ekstremt uheldig jeg skulle være å få vite at vi skulle ha 48 minutters drill på dagen hvor øynene svir, halsen er sår og formen er elendig. I tillegg har jeg en matteprøve i morgen som jeg er veldig redd for å stryke på. Har øvet og gått gjennom oppgavene, men matte generelt er mitt svakeste emne.

 

I den siste tiden har det gått litt opp og ned med følelsene rundt oppholdet her. Jeg savner mamma og pappa, Marcus, Sofie og de aller nærmeste vennen min utrolig masse. Selv om det ikke er lenge igjen før jeg skal hjem, så kjennes det ut som en evighet. Jeg vil sikkert savne masse av det som har vært hverdagen min for dette året, når jeg kommer hjem. Samtidig som det skal bli så uendelig deilig å holde rundt de nærmeste og snakke i evighet med mennesker som jeg savner hver eneste dag.

 

Jeg savner å komme hjem til middag. At mamma og pappa er rundt meg og vennene mine er litt dypere og personlige. Jeg savner mangfold og respekt. Holdninger og syn på livet er veldig forskjellig her i Amerika. Ellers kommer det selvfølgelig til å bli hard å gå tredjeåret, men når jeg klarer dette så kan jeg klare alt.

 


 

Noen dager er lettere enn andre. Alt jeg har å si for denne gang! Nå skal jeg legge meg.

 

Her er litt deppe-musikk / alvors-musikk, for å avslutte dette innlegget. Haha.

 

 

 

pai og kosedag med jentene

 

Hei, i dag hadde Camilla og jeg en formiddags økt. Vi hadde cardio som oppvarming og så fullførte vi P90X AP ripper videoen som er en veldig god video med mageøvelser. Om jeg ikke tar helt feil, så inneholder den 11 øvelser med 1 sett * 25 rep. Etter treninga dro vi til Nina. Marina og Trinny kom like etter. Vi lagde en kjempegod lunsj pai med grønnsaker og salat som tilbehør. Vi så på Pitch Perfect, før jeg ble hentet og hadde middag på perkins som besto av reker med ris og broccoli. Så måtte jeg være med i kirka på en sånn messe-ting.  Slik så dagens trenings antrekk ut.

Jeg og Camilla var begge lilla i dag og alt gikk for det meste i lilla. Konkluderer med at det var en lilla-dag i dag!


Legg merke til alle krusene vertsfamilien til Nina har. Utrolig mange krus!
haha..... meg og Camilla.

Torsdag tradisjonen vår

 

I den siste tiden har vi laget en slags tradisjon som går ut på å spise på en mexicansk restaurant sammen. Først drar vi å trener, og så drar vi ut å spiser. Jeg bestiller vanligvis en burrito. Denne torsdagen dro vi å trente cardio. Marina, Camilla og jeg starter på track på mandag.

Så dro vi å spiste. Etter middagen dra vi til meg og så Twilight sammen. Jeg er trist det er over. Alle minner og følelser knyttet opp til Twilight er bare helt fantastisk. Tror jeg kan kalle meg selv ganske så stor Twilight optimist eller fan.

(Jeg hadde forresten veldig slapp holdning her, beklager altså. Hadde til opplysning løpt en halvtime oppfulgt med etter-økt. Men huffda, ble litt sjokka når jeg så bildet.)


Dette her er altså grunnen til at vi drar hit! Mmmmm.


Trinny, her får du offisielt igjen for å stjele kamerat mitt, haha.

 

skitur og mexican grill

Gårdagen gikk kjempebra. Vi dro å spiste mexicansk grill før vi dro i bakken. Jeg hadde en burrito-skål. Føret var veldig bra. Marina står på snowboard! Hun er utrolig flink og bor i Sveits, så hun er veldig god i bakken. Vi kom ikke hjem før elleve. Så i dag var jeg litt død på skolen i dag, naturlig nok.

 

Jeg hadde planlagt å dra å trene rundt sju, men føler ikke helt for det. Jeg er med i en fitness klass på skolen og vi trener hver dag. Jeg synes det er utrolig godt å ha muligheten til det. Jeg føler meg mye bedre med litt mosjon tidlig på dagen. I kveld har jeg fått muligheten til å bruke ett rom som har mikrofon i en time. Jeg trenger å øve litt før jeg skal opptre den 16. mars. Jeg og Antonio skal spille på en bankett.

 

Nå er det veldig fristende å ta en liten napp. Jeg tror det er en god ide. Vi er så heldige å ha fri på skolen på fredag og jeg ser virkelig fram til å ha en litt lengre helg.   

Uklart haha! Ha en fin dag dere! Nå er det ikke lenge før det er helg.

early night

 

Jeg lagde meg en fruktsalat etter jeg kom hjem med vertsfamilien. Den var bestående av kiwi, bringebær, jordbær, eple, druer og mandarin. Vi dro til Subway og hadde middag der i dag haha. Jeg hadde en kyllingsalat som var ganske god i grunn. Nå har jeg tatt et langt bad og er klar for senga! Natta.

 

Håper alle får en god start på uka!

star gazing night


Jeg kan skrive mer om stjernemøtet Kylie og jeg dro på senere. Jeg har nettopp kommet hjem fra Macern, varm sjokolade og en lang hyggelig prat før hun kjørte meg hjem. Jeg er rett og slett for trøtt til å skrive om det nå. Jeg fikk se Jupiter gjennom ett 240 000 kroners teleskop. Det var ganske fantastisk opplevelse! Natta.

look at the stars tonight

 

Hi guys. It feels so releasing that it is Friday and the whole package, or what? Plus that some teachers said it is going to be a snowstorm on Monday. Well, guess I just have to wait and see. In the meanwhile, my plans are to go to Fairmonts mini airport. It is just a platform, because there are only ten thousand folk living here, so it is just a small landing space that US have around the country, just in case. It is going to be an astronauta there that are offering a look through his telescope which is pretty awesome. So Kylie and I are going to have supper and then go out to that event.

 

I?m planning to take an early night today, since the exchange girls and I are going to Mall of America tomorrow. Wii, I am so exited even if I can not shop that much. Money is one thing, but I?m becoming more and more scared for the home-trip. I have so much stuff here. And I have no idea how to get all of it home. That is going to be funny to figure out. Pfff. 

  

Would you like to do that?

uno dos tres!

 

Hei! Jeg er skikkelig gira siden det er fredag i morgen. Det betyr en uke mindre igjen til hjemreisedatoen! Det høres sikkert litt rart ut, men når du er borte fra dem duer mest glade i så er det vel ikke så rart å se frem til å reise hjem likevel. Eller er det? Jeg kommer jo til å savne folk her også. I morgen er det fredag og helg. Bare en skoledag igjen. I helga skal vi utvekslingjentene til mall of america. I morgen har jeg en spennende plan med en amerikans venninne. Vi skal å se på stjerner gjennom en astronaut sitt teleskop. Gleder meg litt, synes universet og sånt er interessant. 

 
(ps, gleder meg også til å komme til mitt eget rom haha) (MASSE)

 

Håper dere får ei flott helg og fortell meg hva planene deres er? ♥

snowday in pictures


snowday and weekend

I dag våknet jeg opp av at min verts-mor skrek «ikke skole før 10:00», og jeg bare «yes! ohyee, to ekstra timer i senga». Når jeg våknet klokka ni, tre timer senere fikk jeg vite at skolen hadde blitt avlyst siden det hadde snødd så mye. Jeg benyttet friheten med å sminke meg ordentlig. Det er noe som jeg nesten aldri gidder lengre. Jeg prioritere heller å sove femten minutter lengre enn å dra på meg sminke. Selv om det er godt å føle seg stelt og ordentlig ordnet også en gang i blant. Det er ikke det at jeg ikke liker å sminke eller stelle meg, men jeg gidder det rett og slitt ikke. Jeg har altså blitt litt lat er i Amerika når det kommer til å pynte seg. Siden tenåringene her pynter seg nesten aldri. Og om dem gjør det så er det i grunn litt sånn harry med hettegenser og smykker. Mokasiner med ullfôr og knallrosa sokker med prikker på.

Til frokost lagde jeg meg en proteinpannekake, med jordbær, mandarin, grønn banan og kaffe og appelsinjuice. Mmm, elsker å ha tid til en god frokost. Lukten av nytrukket kaffe om morgenen er ren luksus spør su meg. Også er det så sjeldent jeg får tid til å lage kaffe tidlig. Når jeg har fått på meg klærne, skal jeg over på treningssenteret med Sam. Etter det drar jeg over til Trinny som er alene i helga, for å holde henne med litt selskap hehe.

 

Ellers så må jeg bare fortelle noe litt komisk. Vi var å trente i går med Marina, Sam og meg. Når vi var i garderoben å skiftet snakket vi litt om muskler osv. Sam sa til meg at hun syntes jeg hadde alt for mannlige arm muskler og at jeg ikke kom til å finne meg en prom-date på grunn av det haha. Jeg ler meg i hjel. Noe så komisk. Vel, til mitt forsvar så har jeg blitt spurt og hatt en forespørsel, men har takka pent nei til begge. Jeg har en mentalitet i forhold til den problemstillingen og det er at om jeg ikke har så veldig lyst til å gå meg en gutt, så er det mye bedre å takke nei og heller dra med venner. Det er jo DIN dag og du bør jo nyte den til det fulle og ikke la en klein date ødelegge. Jeg har tenkt på å spørre en tysk gutt som bor to timer unna, så ønsk meg lykke til med det haha. Siden jeg dro på en date forrige tirsdag og da ble jeg spurt. Da spurte jeg om han kunne spørre meg igjen om to uker, siden jeg ikke var helt sikker. Men nå vet jeg at jeg heller vil gå alene i så fall, for det var litt merkelig må jeg innrømme.  

Hva skal du i helga? ♥

bakrusen fra skidagen


I dag skypet jeg med pappa. Jeg har det litt tungt nå som mamma og Marc er i Italia og jeg føler på en rar måte at dem er anda lengre borte enn når dem er hjemme i Norge. Det er i grunn litt rart siden familien min var så utrolig snill og lot meg få dra bort i ett helt år, i en alder av 16-17 år. Og nå er det jo ikke lenge igjen før jeg pakker tingene mine her og sitter på flyet til gamle og kjære Bodø. Gaad, det blir merkelig å se alle sammen igjen etter het helt år her i statene. Lurer på om vennene mine kommet til å si at jeg merkbart har forandret meg, Håper egentlig ikke det, selv om jeg vet at jeg nok muligens har forandret meg på noen måter. I kveld dro jeg til Sam sitt treningsstudio og vi hadde en okei treningsøkt sammen. Jeg kom hjem og spiste ett kyllingbryst med brokkoli, pistasjnøtter, kaffe, og en sjokoladebit. Til middag hadde jeg kyllingfillet og en potet. Merkelig nok har jeg spist utrolig mye denne dagen. Lurer på om det er kroppen min sin måte å si i fra på. Siden jeg sto på slalåm i hele går. Jeg forsov meg i dag, og kom på skolen med genseren på vranga. Klein haha.

Pictures from the skitrip
I fell asleep for two hours in the middle of the day.... haha
skype is a lifesaver sometimes

sunday morning

 


Hi, I slept over at Marinas house this night. Trinny, Marina and me saw Disturbia. I was pretty scary, but it is a good movie if you like intensive movies. This morning, we all went to her church and I walked home after that. I?m sorry for writing in english and norwegian. I mix it up, kind of. And even more after I moved to US. Well, yesterday I went to the gym with my lovely Sam. We had a good cardio workout. Today I?m going to practice with Antonio on some music we have been working with. And later on, I?m going to try to play softball for the very first time. 

Valentines Day in AmericaDenne dagen har vært sykt skøy. Jeg har fått masse gaver og sjokolade. På skolen ropte dem meg opp fra kontoret, og i resepsjonen lå en gave. Jeg fikk god sjokolade og en ballong fra vertsforeldrene mine. Etter skolen dra Camilla, Sam og jeg til gymmen. Etter vi hadde trenet dro vi videre til Hyvee og spiste salat og drakk te og kaffe. Jeg hadde ett gavekort liggende, så jeg tok en mango-te, mmm. Det var godt. Jeg dro videre til Sam for å vente på vertsfaren min som skulle hente meg. Når jeg kom hjem lå det roser til meg på kjøkkenbordet. Ron hadde kjøpt roser til Tieryn, Cathie og meg (vertssøsteren min og vertsmoren min). Nå er jeg klar for senga. Denne dagen har vært topp. I morgen blir det trening og legetime. Ellers har vi fri og jeg stiller ikke klokka i natt. Snakk om lykke.

We all need a Sunday of sometimes...

Hei♥

Nå er søndagen halvert. Nå har jeg bare en halv dag på å chille før uka starter igjen. I dag skulle noen veninner av meg og jeg til Mankato for å shoppe å spise sushi. Men den gang ei. Været var ikke med oss og det ente med at det ble avlyst. Noe som egentlig er ok, siden jeg ikke er i toppform heller. Så i dag har jeg egentlig bare slappet av. Min framdrift har vært å få snakka med lillesøster og pappa. Marc bare gjemte seg i sofaen. Tenåringer altså! Også var jeg å spiste frokost på Eddies. Hadde fransk toast med egg og bacon, mmm. I går var vi å trente. Det ble en video med p90x - leg and back. Jeg var også å prøvde kjoler til prom, som er i april. Har fortsatt ingen date da, så jeg får se hvordan det blir å gå seg til. Været er deprimerende, slafsende og vått. I dag er med andre ord en hviledag. Tror jeg blir å bake noe. Fant en oppskrift på havrecookies uten sukker eller smør. Høres interessant nok ut til å prøve dem. Kan poste oppskriften om dem blir suksessfulle!

 


Elsker secondhand toppen som jeg fant i Mankato!

Jeg kjøpte en ny bag fra nike i går, etter vi var å prøvde promdresser.

 
Sammen med Just do it tee. Elsker den. 

 

Gratulerer med morsdagen til verdens beste mami, forresten. Vet du leser dette! Håper du hadde en super dag, og stor kos fra meg. ♥

Friday nights events

Fredagen besto av trening.kinamat med venner.basketkamp.piano.alenetid♥

cheer girl

Nå er det to på natta her i Minnesota. Jeg får ikke sove fordi jeg har merkelig utslett og kløe over hele kroppen. "Heldig" for meg, så har vi selvfølgelig gjester. Og vi skal all opp å dra å spise frokost på en kafe i morgen tidlig. Siden gjestene må dra klokken 11.00. Det betyr at den eneste dagen i uka, som jeg kan sove lenge blir sabotert av merkelig klø og underlig utslett rundt magen. Aner ikke hva det kommer av. Vet bare at det er .... irriterende. Håper inderlig ikke at det er dyr. Hygenen her i USA er generelt dårligere enn i kjære Norge. I tillegg har alle dyr som går å soper rundt og som er full av drit og bakterier. Beklager for at dette innlegget ble en smule negativt, men jeg er (som dere sikkert skjønner) påvirket av nattens uheldige omstendigheter. Sam lot meg få prøve drakten hennes sist lørdag og har ikke overført bildene før nå. Gleder meg til i morgen. Skal bestille fransk toast med bacon og rørt egg, mmm. Frokosten på Eddies er så god og amerikansk. Treningsøkten i dag ble bestående av førti minutter kardio. Det ble 30 min løping etterfulgt av 10 minutter på elipse maskin. Så dro vi i styrkehallen og jobbet med øvre muskelgrupper. Elsker treningsrutinene jeg har lagt meg til. Det er et godt avbrekk i en ellers så stressende og krevende hverdag. I morgen skal jeg jobbe med bevegelighet. Hadde en time tøying tidligere i uka, i forbindelse med p90x. Men det kan simpelt nok ikke bli for mye av uttøying. 

 

Er forresten en gutt i fra leiren som jeg var på, for to uker siden. Han teksta meg om jeg ville snakke om Europa over en pizza i morgen siden han skal flytte til Tyskland til høsten. Jeg får se hva det blir til. Kan jo bli spennende eller hva? Hehe.

 

healthy inspo

Hei, i kveld lagde jeg meg proteinpannekaker til lunsjen i morgen. Jeg skal å trene med Camilla rett etter skolen så da tenkte jeg det passer godt med litt ekstra proteiner. Ellers hadde jeg havregrøt til kvelds med grønn banan og rosiner. Er litt sær når det kommer til bananer. Jeg liker bare de grønne. Har min aller første prøve i psykologi i morgen, og klarte å glemme kladdeboka mi igjen på klasserommet hvor jeg har American history. Good job! Må jeg virkelig si. Nå er klokka 23:30 og ser fram til ei god natts søvn for morgendagens oppgaver. Har utrolig lyst på sterk mat for tiden. Elsker alt som er sterkt og godt. Jeg er nødt til å dra til India før jeg dør. Det er satt av på min bucket liste. Uheldigvis er det ikke alt for mye sterk mat her i Fairmont. Og vertsfamilien min er ikke akkurat så bra i matveien når det kommer til krydder og sånt. Rundet dette innlegget av  med litt weheartit inspo. Jeg er aktiv på treningsfronten på tiden. Akkurat som alt annet i livet, så går ting opp og ned. Nå for tiden nyter jeg trening. 

 

TumblrAmanda Fribergs bloggAmanda Fribergs blogg

Just Do It;) FIT motivationInstagram photo by @ine_kristine (Ine Kristine) | Statigram

TrainingHello , Good Life !ingerjohannee -

Fit and healthy, not skin and bones.Lean Chicken - Anti-Ageing Food - Foods that are Good for Your Skin (EasyLiving.co.uk)Smoothie

Alle bilda e i fra weheartit.com

 

bethel camp


Vi lunsja på mcern.

Meg, Camilla og Jenn. Vi fikk roser hos gutta, haha.

salty and good

Hei, today Im planning to go and climb after curch. Yuk, I made an oatmeal for breakfast, to have something in my stomach before I go to curch, but then I totally destroyed it because I had way to much salt in it. I usually just use a little pinch if I use salt at all. But this time I failed on that part. I took my spoon and bravely tryed to save it, and it did not go that well. To say it that way. 

 

Yesterday, I was just chillin with the girls.

last weekend camp

 

Last weekend did Jenn, Camilla and me go on a camp with Jenns youth group. It was called Winter Wipe out and it was a whole new experience for Camilla and me since we both are from Norway. It was even more religious compared to camps I have been on with my church, home in Norway. Religion is really important for many americans and it is a lot different from the Norwegian culture. I think I wanna say that americans take the message to a whole new level. They are very uptaken by showing their beliefs and faiths. There are so many different churches to join. I do not even know how many there are in Fairmont, but there is a lot. Maybe 30? And that is a big number compared to that they are ten thousand in population.So at the camp, we had meeting with a (actually a really enjoyable and good band!)band that played in between. There was a really funny speaker that talked about God. And the camp had a lot of good food. The breakfast were oatmeal and yoghurt the first day. And then they had egg, bacon, fruit and cinnamon rolls the next morning. There where cooked chicken breast for lunch and BBQ sandwich for dinner on Saturday. In the late evening, we had pizza. So there were no starving going on. I were in a volleyball tournament and I did skateboarding and concord the climbing-wall.We sang with the band and tried to act nice, even it was a bit strange some times with their strong beliefs. It have been a cultural journey for me, personally. And it is so exiting and interesting. Because I know I am going back to my normal life and I don?t have to live this was. And I am thankful for that. I am thankful for the fact that I have a family and friends to miss. I am thankful for all the american people that have opened their homes for me and taken me, when I had nowhere else to go. Driving me around, because I don?t have any car and there is no bus here in this farm country.  
Time changes people. I do not know how much I have changed. But I know one thing. And that is this: that with everything I have experienced within this short amount of time I have been here. There has to be something good taken with me, home to my place.

 

I?m sleeping over the computer, so I seriously need to have some hours of dreaming. Good night,

fredagsmorgen

Hei, denne morgenen vaaknent jeg opp halv sju. Jeg slo paa tven og gikk ned paa kjøkkenet hvor jeg lagde chai te og en skål med havregrøt. Så slo jeg paa nrk for aa oppdatere meg litt paa hva som skjer i Norge. Det er en herlig ting aa høre norsker snakke. Jeg chattet litt med lillesøster. Hun hadde nettopp kommet hjem i fra skolen. Vertsbroren min forsov seg saa da maate min eldre vertsbror kjøre meg. Rakk det akkurat. Etter skolen i dag skal jeg skype med mamma. Naa har jeg fritime, og nyter min andre kopp chai te. Det varierer veldig med lekse her i USA. Noen ganger og før prøver saa er det litt lekse. Men det er for det om ikke i nærheten av videregaaende i Norge. Det er som tiende klasse om igjen. Skolen er veldig streng og man maa ha pass for aa vandre til skapet eller paa do. og noen lærere sier nei uansett. 

 

Dagen min i dag ser slik ut:

00:8 - skole, førstetime: fritime, andretime: algebra, tredjetime: samtids samfunnsfag, fjerdetime: psykologi, femtetime: fitness klasse, sjettetime: amerikansk historie, sjuende: amerikansk literatur.

(Dette er forresten slik skoledagen min ser ut hver eneste dag i andre semester som vi nettopp starta med!)

15:15 - skypedate med mamma og lilleøster

17:00 workout med Camilla

18:00 mat

19:00 spillekveld hos Jenn

 

Blogger mer i helgen. Er paa skolepcen saa har absolutt ingen bilder. Ha ei flott helg!

End of semester one


Trinny and me in Mankato on a girlstrip.

Our yummi cæsar salad.


camilla <3


smukk.


Samantha and me had a sleepover last weekend. She is one of my best friends here. I love spending time with her and I now for sure that Im gonna go to Italy to meet her!


I went to Red Lobster last Sunday with my host family. And there I got a tortilla soup with bread. 


Cæsar salad with shrimp.


I also emptied my card a little bit... 


I bought me a hat. It was a bit Blairish


Sam has the biggest cat I ever seen!

Hi. We are out of school today because it was the end of the first semester yesterday. This weekend, Camilla and me are going on a camp with one of our american friends church. We are going to stay there til Sunday. Im so exited for it. We are gonna leave about an hour and a half. I just went up early to do my makeup, get ready, have a cup of Chai tea and apple oatmel. Yesterday, my host mom and I went to the supermarket and she got me snack for the weekend. It was so nice of her and now I`m all ready to leave. In this moment, I`m watching  Kourtney & Kim Take Miami. Its a bit of a drama. With other words, super if you want to wake up!

last night picture

Last night, I was hanging out with Marina and Trinny. We had a sleepover and went to Marinas church and a birthday party this day. Now is the plan to get some homework done before a new week start.

What have you been up to?

american breakfast morning


Arizona trip with hostmom12.12.12

Hi! I felt that it was time for a new post on this blog. Especially since its the twelfth December, the twelfth month and the year is twelve too. Isnt it cool? Something thats not cool on the other hand, is that I am very sick right now. Almost my whole host family are sick with the flu. I cant believe that I was healthy yesterday on school. I went home the two last hours because I did not feel well. And now I?m lying in my bed like a big whale. It hurts to write this post, I just want you to know! But I?m doing it so I can remember how lucky I am to be healthy in the future. Otherwise, Camilla, Kylie and me have bought a monthly membership at a fitness-center. I have been there twice so far, and I like it. It is a little bit different than what I am used to, compared to the Norwegian. But it is a lot of different abilities and different kind of workouts. And that is good, so you never get bored. Training is supposed to be funny and not like a boring yell that you have to do. It is supposed to be a source of energy.   

weekend.desember.baking.norway

 

Oppsummering av helga: Lørdagen, morgenen dro jeg med vertsfamilien min til vårt faste breakfast sted som vi drar og spiser frokost hos, hver lørdag og søndags morgen. Etter det kom Marianne og Walker fra Blue Earth og joinet meg med baking av pepperkaker og grøtkoking til brunsj. Med god norsk julemusikk i bakgrunnen kom julestemninga lett. Senere kom Trinny og Marina til meg for å fikse oss til Antonios bursdagsfeiring. Mora hans er fra Filippinene og hadde laget en fet buffe. Sykt mye god asiatisk mat å fråtse i. Elsker asiatisk mat. Vertsbroren min kjørte meg hjem i tolv ett tiden. Vi er begge junior og født i 95, så vi henger sammen med mange av de samme folkene. Noe som i grunn er ganske greit. Siden kan kan kjøre og da drar vi bare i lag, siden jeg ikke kan ta sertifikatet via organisasjonen min i Amerika. Den er litt strengere på regler enn EF er. Men jeg har ikke så strikt inne-regler så det er ganske digg. I dag dro vi i kirka (som vi alltid gjør søndags morgen eller lørdags kveld). Etter kirka dro vi på brunsj hos Green mill. Det var kjempegodt. Var buffe og du kunne på omeletten laget mens du var der, og velge hva som skulle være i den. Etter det dro vi hjem og satt opp all julepynten. Noe som jeg reagerte litt på siden det var alt for tidlig for meg. Jeg har baket og laga spekelasis samt dekorert pepperkaker. Nå skal jeg ende dagen med en femti minutters workout. Og så tenker jeg å lese litt til morgensdagens eksamen i Hamlet, i World Literature.  


fant.ikke.kjevle.etter.30 min.leting.måtte.bruke.glass.punktum


Marianne (fra Bodø, ka e oddsen før det?) me and Walker


Ready for birthday, me chicas es moy bonita (med forbehold om skrivefeil!).


Morning before church.


the final result.in gingerbread.nam

 

første desember, morgen

Lørdags morgen og desember. Er så glad, jeg elsker desembermånen. Om litt får jeg besøk av en venn som gikk på min gamle videregående skole i Bodø. Fant ut at hun bor på Blue Earth tyve minutter unna. Vi hadde aldri truffes før nå. Hadde bare sett henne på skolen. Så det bli koselig. Hun skal ha med seg grøt og jeg har baka masse pepperkakedeig. Ohlala, dette blir norskt og digg.

 

hot chocolate.magazine.marshmallow.cream.morning.early.saturday.cold.desember.bright.america


Me and Marina from the Basketballgame yesterday. Proud of the exhange-basket-girls!Three kilogram with gingercookies dough. Norwegian cookiedough.


Advendskalenderen jeg fikk av vertsmor.

 

Hello, December

Pursuit of Happiness Fotos de la biografíasanta | Tumblr

Résultats Google Recherche d'images correspondant à http://1.bp.blogspot.com/-y4lpt89e310/T1TGnpJzzaI/AAAAAAAAAH8/W_vkM8SSMxM/s1600/p.s%2Bdecember%2Bis%2Btomorrow%2B2.jpgWords. /Wild Calmness

december | Tumblrfotoe.blogg.se -Facebook

Elsker at det er desember! Har ventet på denne månen i ukesvis nå. Elsker jula av hele mitt hjerte. Vertsmoren min var søt å skaffet meg advends kalender. Jeg har et stort glass med god sterin som varer ekstra lenge og dufter hærlig. Jeg har krydder te og sendt over julepakken til familien min. Samtidig har jeg fått en pakke av mamma med litt av hvert. Godsaker og juleartikler. Elsker mammaen min. Hun er den aller beste. I år er jeg heldig å har to omsorgsfulle og fantastiske mødre. Siden jeg er overbevist om at vertsmoren min må være en av de beste og mest omsorgsfulle vertsmødre man kan komme til. Hun vekker meg om morgnen, tar meg alltid seriøst og er der hundre prosent selv om hun har tre andre unger. Og vertsfaren min er også utrolig fantastisk. Jeg er bare så takknemelig for vertsforeldrene jeg fikk. Ja, vi er forskjellige på mange områder. Dem er katolikker. Jeg ønsker at alle mennesker skal kunne få lov til å elske dem de vil og har de sammer rettighetene, uten at kjønn, farge eller noe annet spiller inn. Men det forandrer ikke på det faktumet at dem er fantisk gode vertsforeldre. 

 

Ellers var jeg å så på basketballkampen til jentene i kveld. Etter det dro jeg hjem og bakte tre kilo pepperkake deig til morgendagen. Da skal jeg ha venner over og bake sammen, feire at det er den første desember. Er så spent på jul og kos, wiii. Elsker jula! Vel, nå må jeg prøve å få meg litt søvn før gingercookie session tomorrow! Natt natt, eller god morgen. Siden klokken er 8:10 i mitt fedreland for øyeblikket. 

Elsker koselig julefilmer! Her er min top ti liste av julefilmer som er verdt å se:

- The holiday

- Love actually (beste av alle)

- Elf

- Polarekspressen (barnslig og fantasktisk koselig! Husker jeg og mamma dro 2 juledag å så den på kino i Tromsø)

- Hjemme alene

- Olsenbanden Jr. Julekalender (Barndoms minner servert på sølvfat! Om du er født i 94, 95 eller 96ish)

- Askepott

- Hjelp, det er juleferie

- Narnia

- Hvilken som helst disney film fra barndommen. Herlig når du virkelig har tid. Ikke tvil om hvorfor dem var så populære....

Bilder: weheartit.com 

Herlig morgen

 

Hei hei. Denne dagen har startet fantastisk bra. Jeg snek meg ut av rommet klokken åtte for å dusje og lage en god frokost for de fire overnattingsgjestene mine som lå pladask rund omkring på rommet mitt. Endte opp med å bake scones, muffins-omelett og eple/kanelstikker. Dem ble så glade og det var en herlig følelse av å se hvor glad de ble. Senere fikk jeg oppleve hvordan det var å dra til en amerikansk klinikk. Dro på en vanlig legesjekk for å konstantere at alt er bra, og det er det. Klinikken var kjempe trivelig. Mye mye bedre enn de norske legekontorene. Dem er som regel ganske dyster. Dette sentret lignet på en koselig høyfjellshytte, med peis og duft lys. Berolig sjø -tema gikk igjen over alt. Nå er jeg hjemme igjen og i kveld skal vi dra å stå på skøyter. Gleder meg sånn passe. Tror det kan bli litt fult. Gårskvelden var kjempekoselig. Alle utvekslingsjenten kom hit på overnatting og jeg hadde baket femti boller og kanelsnurringer. Camilla hadde med seg tyrkiskpepper og freia melkesjokolade. Ubeskrivelig godt er alt jeg kan si.  Bollene jeg laga som ble spist med en eneste gang....

 

ny sang

729_large

I overmorgen har vi fri. Onsdag, torsdag og fredagen. Wii, gleder meg masse til å slappe av og få litt energi tilbake. I dag dro jeg på gymmen etter skolen. Skypet litt med mamma og dro til skolen for å se en bandkonsert. Verts broren min spiller trommer. Det var ganske kult. Ungene var veldig flinke og det var ganske imponerende. Nå ligger jeg i senga min. Ryddet rommet i går og jeg har noen blomster i fra musikalforestillingene. På lørdagskvelden skrev jeg en sang. Jobbet med den i kveld. Den er litt mer klissete enn vanlig, men er ikke livet litt sånn generelt også?

 

bilde her ♥

a west side story

I kveld har jeg hatt min tredje forestilling. Jeg er med i skolemusikalen. Vi har satt opp West Side Story. Jeg er en sharkgirl. De siste ukene har gått med til øvelse på øvelse. Jeg er helt utslitt, men det er utrolig gøy da samtidig. I morgen blir det to forestillinger og så er de aller siste på torsdag og fredag. På fredagen, etter siste forestilling skal vi ha fest for alle skuespillerne. Da skal vi starte 24:00 og det blir å vare utover natten til 00:04. Gru-gleder meg siden det antagelig blir veldig artig og samtidig veldig slitsomt å holde seg våken. Jeg er jo ikke akkurat kjent for å være "den" partyløva, hehe. Sovner som regelt alltid av. Og de amerikanske festene er ikke som de norske. De voksene er veldig på passelige her og følger godt med. Jeg har ikke sett noen drikke noe annet enn brus, og det er veldig uvanlig siden de aller fleste norske ungdommer drikker eller smaker alkohol relativt tidlig. Dem er også utrolig religiøse her. Og det er på både godt å vondt. Min vertsfamilie er katolikker og jeg må være med i kirka hver uke. Går helt fint, men er jo litt uinteressant i lengden når det ikke er min egen religion. Man føler seg på en måte litt dum når de ber, og så hører man "evige katolske troen, jeg tror på den katolske kirke, tror på en gift familie med kvinne og mann" osv. Alle som kjenner meg litt bedre vet jo at jeg ikke akkurat er den ekteskap-er-bare-lov-mellom-kvinne-og-mann. Religion eller ikke. Jeg mener at om det er en gud, hvorfor ville han ikke at ekteskap mellom kvinne og kvinne eller mann og mann være like sann som kvinne og mann. Hvorfor kan man ikke få ha de samme rettighetene og få lov til å elske den man vil? Ok! Her må jeg avslutte siden jeg kan prate om dette temaet i åres vis. Null tull, ren fakta. Skal tidlig opp i morgen. Første forestilling er klokken ni. Lykke til sier jeg bare. Siden klokka snart er tolv nå♥

Jenn og meg i den fantastiske kjolen min..... blææhh

weekend

Hei, har nettopp kommet hjem fra skolen. Pøser ned uten for. I går var sola virkelig til nytte og jeg utnyttet starten på uka til å oppgradere fargen. Det var opprinnelig planen for denne dagen også, men i dag er det kjølig og vått ute uheldigvis. Helga var utrolig bra i grunn. Fredagen var jeg på min aller første kamp hvor guttene fra skolen min spilte amerikansk fotball. Det var en morsom opplevelse, men mest sosialt. Det er i grunn det sosiale møtet for ungdommer i byen. Etter vi hadde sett på kampen (som vi tapte) dro vi videre til Perkins (en breakfast-type restaurant). Lørdagen dro verts-foreldrene mine, den ene verts-broren min og jeg til Eddie`s (breakfast). Pannekakene der er utrolig gode. Kafeen ligger downtown og der har dem typisk amerikansk frokost.

 

Senere hadde jeg noen jenter over. Var en blanding av noen amerikanske og noen andre utvekslingsstudenter. Vi dro videre til en Mexicansk restaurant, og endte kvelden hos Erin (en amerikansk jente). Søndagen feira vi brusdagen til Trinny på Perkins igjen! Hun vikk Teenvouge, babylips og falske vipper med diamanter fra meg♥. Er i grunn glad jeg slipper å ha bursdag i Amerika. Typisk dag å få litt hjemlengsel og vonde følelser på, for oss utvekslingsstudenter.

 

Lørdagskvelden, Caitlin, Erin, meg, Marina og Trinny♥


gaven til Trinny


fikk et bilde av marie før jeg dro ♥ så koselig å ha det bildet på kommoden min.


Trinny, Sophie og meg i bilen


Erin og meg ♥


Trinny og meg♥

 

I går fikk jeg prøve Taco fastfood. Digger taco så blir definitivt å dra dit igjen. Ikke alt for ofte såklart, men en gang i blandt skader ikke. Familien min har kjøpt inn masse cottage chees og knekkebrød (som dem kaller for wasa-brød, haha), så føler at jeg spiser mye likt som jeg gjorde hjemme i Norge. Håper alle får en bra dag, og en ekstra stor klem til mamma (siden jeg vet du leser dette)!!

Min første uke i Amerika

Så langt har alt gått bra. Jeg har vært her en uke. En uke med masse nye inntrykk, fantastiske mennesker (jeg ikke kjente eller hadde på facebook før jeg dro), mye spennende mat og nye opplevelser. Denne uka har gjort med hundre ganger rikere på erfaringer, om ikke mer. Jeg bor i en liten by kalt Fairmont, to -to og en halv time uten for Minniapolis (også kalt Twin cities), Minnesota. I morgen blir min fjerde dag på en amerikansk high school. Først i dag hadde jeg tid til å tenke på alt som har skjedd. Inntrykk, følelser og nye omgivelser svever inni hodet mitt. Familien jeg har kommet til er utrolig bra. Jeg er kjempefornøyd og så langt kommer vi veldig bra over ens. Det er to andre norsker på skolen min.

 

High school er en interessant opplevelse. Folk er forskjellige (akkurat som i Norge), klærne er annerledes og språket er forskjellig. Det er uvant å bare snakke engelsk hele tiden, men det går sjokkerende bra. Jeg trodde jeg kom til å slite mer, men jeg gjør meg utmerket godt forstått. Lærerne har humor og klassene er mer intense i form at lærerne holder mer «show» (om det beskriver det, sånn cirka). Reglene på skolen er mye strengere enn i Norge, på min videregående. Her har vi bare fem minutter mellom hver time. Mat og drikke er forbudt utenom transparent flaske med vann eller lunsjen som er på knappe 25 minutter. Skolen er LANG, så om du har klasserom på hver ende mellom bytte, ja da sliter du litt med å komme til rett tid. Også er det noen lærere som forbyr skolesekken i klasserommet. Da må du innom skapet og kombinasjonen er ganske vanskelig å få til om du skynder deg.

 

Så langt har jeg ikke hatt nok tid til å treffe så mange på fritiden. Jeg var på camping med familien, helgen som var. Der feira vi blant annet Labor day weekend. Så var det rett på skolebenken på tirsdagen. I morgen blir det nok så hektisk. Da har jeg skole, to timers løping rett etter og senere blir det andre avtaler.

 

Håper alle i Norge har det bra! Klem

 
bilde fra campinga denne helga


Vi dro til campingstedet til foreldrene til vertsfaren min. 


Faren til vertsfaren min eide en sånn båt, lik den til høyre. Så jeg fikk en tur rundt elvene.


Vertssøstra mi bare "Elise, gå å still deg under det skiltet, haha"....


Chillern ute, hehe. 

Nå skal jeg legge meg. Klokken er snart 22:30 her. Beskriver hvor sliten jeg er når jeg vanligvis ikke er i seng før 24:00!

god natta♥

New York

Heia, tenkte å skrive litt om turen hit til Minnesota. Siden jeg ennå ikke har fått tatt så mange bilder fra plassen og sånt, og bare har bilder fra flyturen hit.

 

Bestemor og bestefar sa farvel på flyplassen, og der ble jeg møtt av åtte andre som skulle til NY. Var så heldig med de som reist over. Alle var kjempegreie og gjorde flyturen mye kortere. Nå jeg kom på flyet hadde jeg egentlig fått plass litt lengre frem, vet noen eldre norsker. Men dem ville bytte med meg siden de hadde en venn lengre bak. Så jeg endte opp med å sitte sammen med en som skulle på utveksling og en kjempealright fyr som viste seg å jobbe for NASA. Så jeg og Håkon (andre studenten) fikk button og epost-adressa hans. Han sa vi måtte sende melding om hvordan det gikk når vi hadde sett America. Når vi kom fram i NY spiste jeg Calefornia rolls som mitt første måltid i statene. Videre reiste Julie, Marthe og jeg til Minneapolis sammen. Julie var så utrolig kul jente og jeg er virkelig glad for å treffe henne. Håper å treffe henne undre oppholdet mitt. Hun bor antageligvis halvannen time unna Fairmont (hvor jeg bor).

Kvelden før hos tante♥Mitt første måltid i statene!! 

Lars Petter som var en av de andre utveksling studentene. Heldig som skulle videre til Florida!

 

 
 Her er gjengen som reiste. Mangla halvparten da, noen var dratt vidre på camp og sånt. (Adrian, Tor, Julie, meg og Marthe)


Chilla på flyplassen. (julie♥) Vi måtte få et nytt fly til Minnepolis siden det vi egentlig skulle ta ble kansellert. Så vi fikk direktefly og kom 20 minutter tidligere. 
Gikk litt rundt å vandret på flyplassen og der traff jeg på Håkon. Han hadde bare forduftet etter immigrasjons og sikkerhetskontrollen. Så det var litt komisk egentlig. Siden Julie, Marthe og jeg hadde blitt fraktet til en annen del av flyplassen med buss. 


NY <3 Reiste vidre med Julie. Sjekk ut hennes blogg her. 

Julie og meg på flyet til Minneapolis. Her hadde vi vært våkne i nesten 30 timer.....

 

Nå skal jeg stå opp å så blir vi å feire Labor day weekend denne helga hos foreldrene til vertsfaren min. Blogger mer når jeg får tid. 

 


styleheart

17, Bodø

Hei. Jeg heter Elise. Jeg er 17 år, og elsker bilder, blogg, mote, makroner og musikk. eliseoverg@gmail.com youtube.com/user/eliseamaliee twitter.com/eliseamaliee

Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

Arkiv

hits