september 2012

weekend

Hei, har nettopp kommet hjem fra skolen. Pøser ned uten for. I går var sola virkelig til nytte og jeg utnyttet starten på uka til å oppgradere fargen. Det var opprinnelig planen for denne dagen også, men i dag er det kjølig og vått ute uheldigvis. Helga var utrolig bra i grunn. Fredagen var jeg på min aller første kamp hvor guttene fra skolen min spilte amerikansk fotball. Det var en morsom opplevelse, men mest sosialt. Det er i grunn det sosiale møtet for ungdommer i byen. Etter vi hadde sett på kampen (som vi tapte) dro vi videre til Perkins (en breakfast-type restaurant). Lørdagen dro verts-foreldrene mine, den ene verts-broren min og jeg til Eddie`s (breakfast). Pannekakene der er utrolig gode. Kafeen ligger downtown og der har dem typisk amerikansk frokost.

 

Senere hadde jeg noen jenter over. Var en blanding av noen amerikanske og noen andre utvekslingsstudenter. Vi dro videre til en Mexicansk restaurant, og endte kvelden hos Erin (en amerikansk jente). Søndagen feira vi brusdagen til Trinny på Perkins igjen! Hun vikk Teenvouge, babylips og falske vipper med diamanter fra meg♥. Er i grunn glad jeg slipper å ha bursdag i Amerika. Typisk dag å få litt hjemlengsel og vonde følelser på, for oss utvekslingsstudenter.

 

Lørdagskvelden, Caitlin, Erin, meg, Marina og Trinny♥


gaven til Trinny


fikk et bilde av marie før jeg dro ♥ så koselig å ha det bildet på kommoden min.


Trinny, Sophie og meg i bilen


Erin og meg ♥


Trinny og meg♥

 

I går fikk jeg prøve Taco fastfood. Digger taco så blir definitivt å dra dit igjen. Ikke alt for ofte såklart, men en gang i blandt skader ikke. Familien min har kjøpt inn masse cottage chees og knekkebrød (som dem kaller for wasa-brød, haha), så føler at jeg spiser mye likt som jeg gjorde hjemme i Norge. Håper alle får en bra dag, og en ekstra stor klem til mamma (siden jeg vet du leser dette)!!

Min første uke i Amerika

Så langt har alt gått bra. Jeg har vært her en uke. En uke med masse nye inntrykk, fantastiske mennesker (jeg ikke kjente eller hadde på facebook før jeg dro), mye spennende mat og nye opplevelser. Denne uka har gjort med hundre ganger rikere på erfaringer, om ikke mer. Jeg bor i en liten by kalt Fairmont, to -to og en halv time uten for Minniapolis (også kalt Twin cities), Minnesota. I morgen blir min fjerde dag på en amerikansk high school. Først i dag hadde jeg tid til å tenke på alt som har skjedd. Inntrykk, følelser og nye omgivelser svever inni hodet mitt. Familien jeg har kommet til er utrolig bra. Jeg er kjempefornøyd og så langt kommer vi veldig bra over ens. Det er to andre norsker på skolen min.

 

High school er en interessant opplevelse. Folk er forskjellige (akkurat som i Norge), klærne er annerledes og språket er forskjellig. Det er uvant å bare snakke engelsk hele tiden, men det går sjokkerende bra. Jeg trodde jeg kom til å slite mer, men jeg gjør meg utmerket godt forstått. Lærerne har humor og klassene er mer intense i form at lærerne holder mer «show» (om det beskriver det, sånn cirka). Reglene på skolen er mye strengere enn i Norge, på min videregående. Her har vi bare fem minutter mellom hver time. Mat og drikke er forbudt utenom transparent flaske med vann eller lunsjen som er på knappe 25 minutter. Skolen er LANG, så om du har klasserom på hver ende mellom bytte, ja da sliter du litt med å komme til rett tid. Også er det noen lærere som forbyr skolesekken i klasserommet. Da må du innom skapet og kombinasjonen er ganske vanskelig å få til om du skynder deg.

 

Så langt har jeg ikke hatt nok tid til å treffe så mange på fritiden. Jeg var på camping med familien, helgen som var. Der feira vi blant annet Labor day weekend. Så var det rett på skolebenken på tirsdagen. I morgen blir det nok så hektisk. Da har jeg skole, to timers løping rett etter og senere blir det andre avtaler.

 

Håper alle i Norge har det bra! Klem

 
bilde fra campinga denne helga


Vi dro til campingstedet til foreldrene til vertsfaren min. 


Faren til vertsfaren min eide en sånn båt, lik den til høyre. Så jeg fikk en tur rundt elvene.


Vertssøstra mi bare "Elise, gå å still deg under det skiltet, haha"....


Chillern ute, hehe. 

Nå skal jeg legge meg. Klokken er snart 22:30 her. Beskriver hvor sliten jeg er når jeg vanligvis ikke er i seng før 24:00!

god natta♥

styleheart

17, Bodø

Hei. Jeg heter Elise. Jeg er 17 år, og elsker bilder, blogg, mote, makroner og musikk. eliseoverg@gmail.com youtube.com/user/eliseamaliee twitter.com/eliseamaliee

Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

Arkiv

hits